Льляна олія – ​​незаслужено  забутий еліксир молодості і здоров’я!

Віджата автоматичним маслопрессом, де забезпечений ефективний віджим  без нагріву продукту (“Холодне пресування”).

З біологічної цінності лляне масло займає перше місце серед інших харчових рослинних масел і містить масу корисних для організму речовин (поліненасичені кислоти, вітаміни F, A, E, B, K, насичені жирні кислоти). У насінні льону міститься 46% вітаміну F, який не синтезується в організмі, а приходить ззовні.

Найбільш важливими компонентами лляного масла є поліненасичені  жирні кислоти:

  • альфа-ліноленова кислота – 60% (Омега-3);
  • лінолева кислота – 20% (Омега-6);
  • олеїнова кислота – 10% (Омега-9);
  • інші насичені жирні кислоти – 10%.

Потрапляючи в організм, Омега-3 кислоти позитивно впливають на клітинну активність, на швидкість передачі нервових імпульсів, знижують рівень холестерину і тригліцеридів у крові, підвищують еластичність судин.

Лікувальні властивості лляної олії:

  • Зниження артеріального тиску.
  • Серцево-судинні захворювання – при регулярному споживанні, знижує рівень холестерину в крові і тригліцеридів (відповідно на 25% і 65%), знижує високий кров’яний тиск і ймовірність закупорки артерій тромбами. Відіграє важливу роль у профілактиці серцево-судинних захворювань. Сучасні дослідження показали, що вживання лляної олії в їжу знижує ризик інсульту на 37%. Введення лляної олії у свій раціон – це рофілактика розвитку інфаркту міокарда та інсульту, розвитку серцевих нападів.
  • Шлунково-кишкові захворювання – Омега-3 кислоти спричиняють позитивний вплив на функції кишківника та шлунку. Знижується ризик розвитку раку прямої кишки.
  • Захворювання сечостатевої системи – Омега-3 кислоти перешкоджають виникненню запальних процесів. Рекомендується післяопераційним ослабленим хворим.
  • Цукровий діабет – часте вживання невеликої кількості лляної олії покращує дію інсуліну і захищає організм від розвитку діабету.
  • Алергія – вживання в їжу лляної олії допомагає знизити алергічну реакцію. В результаті стан хворого поліпшується.
  • Нервова система – лляне масло має заспокійливу дію, що важливо при стресових ситуаціях, підвищує життєрадісність та енергійність.
  • Ракові захворювання – включення у раціон харчування спільно з додатковими поживними речовинами лляної олії дає великий протираковий ефект. Його необхідно використовувати в цілях профілактики цього захворювання. Зниження ризику розвитку раку молочної залози.
  • Вживання лляної олії ефективне також при артритах, нормалізує функцію печінки, щитовидної залози, підвищує потенцію, сприяє полегшенню перебігу пременструального синдрому і пременопаузи; поліпшенню стану шкіри і волосся; зміцненню нервової системи; підвищенню гостроти зору; дає позитивний ефект при лікуванні астми. Омега-3 кислоти омолоджують шкіру, мають ранозагоювальну дію при опіках, обмороженнях, променевих ураженнях шкіри.

Застосування:

  • У профілактичних цілях рекомендується застосовувати лляне масло щодня. Натщесерце (за 30-40 хвилин до їжі) слід випивати одну столову ложку лляного масла або по 1 чайній ложці два-три рази на день перед їжею. Результат не змусить себе довго чекати, і незабаром буде помітно поліпшення здоров’я, стану волосся, нігтів і шкіри.
  • У лікувальних цілях 1 столову ложку приймати 2-3 рази на день. Тривалість прийому – не менше 2-3 місяців. Застосовувати можна як в чистому вигляді, так і в суміші з іншими рослинними і тваринними маслами, в салатних заправках. Можна змішувати з білками (сир, кефір, йогурт), з медом, фруктами.
  • Зовнішньо – у вигляді вологих пов’язок або у вигляді розтирань шкіри (краще на ніч).
  • Не підлягає термічній обробці!