Кокосове масло віджате автоматичним маслопресом, який забезпечує ефективний віджим без нагріву продукту ( “Холодне пресування”).

Кокосове масло сиродавлене має ніжний солодкуватий смак з ароматом свіжих кокосів. Воно не окислюється і містить важливі насичені жири, які є чудовим джерелом енергії. Також це легкодоступне джерело лауринової кислоти.

Кокосова пальма відома як «дерево життя», плід цієї пальми, кокос, багатий жирами корисними для здоров’я. Жителі тропіків, традиційно, споживають багато кокосового масла, рідко мають надлишкову вагу і серед них не зустрічаються захворювання, від яких страждає більшість західних культур.
Нерафіноване кокосове масло при кімнатній температурі являє собою блідо-жовту рідину з яскраво вираженим кокосовим запахом, а при температурі нижче 25 градусів – тверда масляниста речовина.

Використання кокосового масла надзвичайно різноманітне:

  • Традиційно, масло кокосу використовується в косметології для зняття макіяжу, як основа для масажних сумішей або безпосередньо в чистому вигляді для догляду за шкірою: м’який заспокійливий масаж, зняття стресу, зволоження шкіри та омолодження, це чудовий зволожуючий крем, який заспокоює, живить і дбайливо доглядає за шкірою. Масло кокосу є прекрасним кремом для засмаги, а також для догляду за шкірою після пляжу або солярію. Кокосове масло втирають в шкіру голови перед сном для зміцнення і поліпшення росту волосся. Кокосове масло відмінно захищає, пом’якшує і розгладжує шкіру, завдяки своїй властивості створювати на поверхні шкіри захисну плівку. Ще одна перевага масла кокосу – його повна засвоюваність шкірою. Масло зволожує, живить і захищає шкіру. Підходить для всіх типів шкіри, не Комедогенне!
  • Масло кокосу – прекрасний засіб для масажу. Воно моментально робить      шкіру м’якою. При регулярному використанні перешкоджає утворенню тріщин на руках і п’ятах. Також маслом можна знімати макіяж, в тому числі і навколо очей. Кокосове масло в рідкому вигляді добре змішується з іншими базовими маслами, а також з косметичними продуктами.
  • У чистому вигляді кокосове масло для догляду за тілом використовувати не рекомендується. Виняток становить тільки догляд за волоссям. У сумішах для догляду за шкірою масла повинно бути не більше 10% в кремах для рук або до 30% – для тіла.
  • Масло кокоса володіє піноутворювальними властивостями, тому широко застосовується в миловарінні і при виготовленні косметики.
  • Натуральне кокосове масло використовується в їжу: в каші, у випічку для аромату, а також тонким шаром на хліб або печиво. Воно володіє охолоджуючим ефектом (що особливо важливо влітку), а також корисно для здоров’я серця і судин. Кокосове масло є прекрасним джерелом енергії, а також дієтичним продуктом, що сприяє схудненню. Кокосове масло – це ідеальне доповнення до десертів, смузі, є окрасою і його можна додавати у випічку, оскільки нерафіноване кокосове масло стійке до високих температур на відміну від інших масел. 
  • По 1/2 ст. ложці 2-3 рази на день, використовувати як добавку до страв, що не піддаються термічній обробці.

Масло кокосу потрібно зберігати в добре закритій тарі. Температура зберігання не грає великої ролі: можна зберігати як при кімнатній температурі, так і в холодильнику. Термін придатності кокосового масла становить 12 місяців.

Хімічний склад:

  • лауринова кислота;
  • миристиновая кислота;
  • пальмітинова кислота;
  • каприлова кислота;
  • олеїнова кислота;
  • капринова кислота;
  • стеаринова кислота;
  • ліноленова кислота;
  • арахідонова кислота;
  • капрова кислота.