Віджате автоматичним маслопреом, що забезпечує ефективний віджим без нагріву продукту (“Холодне пресування”).

Гірчичне масло кілька століть тому подавалося тільки при царському дворі і називалося “імператорським делікатесом”. Сьогодні ж, незважаючи на доступність, масло насіння гірчиці для багатьох залишається екзотикою. Про це можна тільки шкодувати, тому що за своїми дієтичними і гастрономічними властивостям воно значно перевершує популярну у нас соняшникову олію. Тільки одного вітаміну D “імператорський делікатес” містить в півтора рази більше. Взагалі, в гірчичному маслі є абсолютно усеі жиророзчинні вітаміни. У ньому багато вітаміну А, який сприяє росту організму та підвищує імунітет, вітамінів К і Р, які покращують міцність і еластичність капілярів, а також міститься загальнозміцнююча речовина – каротин. Крім того, гірчичне масло містить в собі вітамін В6, який грає важливу роль в азотистому обміні та процесах синтезу і розпаду амінокислот в організмі.

Багато дієтологів вважають “імператорський делікатес” готовими ліками. Завдяки антисептичним і бактерицидним властивостям це рослинне масло прекрасно підходить для лікування шлунково-кишкових, серцево-судинних і простудних захворювань. Деякі медики рекомендують своїм пацієнтам як профілактичний засіб випивати щоранку натще столову ложку гірчичного масла.

Гірчичне масло має специфічний аромат і пікантний смак (абсолютно не гіркий, як дехто думає) і прекрасно підходить для заправки салатів, підкреслюючи природній смак овочів. До того ж салати з такою заправкою довше залишаються свіжими. З гірчичним маслом будь-яка випічка стає пухкої і довго не черствіє. А приготовані на ньому м’ясо і риба мають особливо приємний смак.